Aktuella frontfigurer inom ishockey 

Ishockey är en sport som lockar en publik som är ute efter lite mer action än vad man får ta del av när man tittar på de flesta andra lagsporter. Den som har besökt en ishockeymatch är antagligen väl medveten om den energi som genereras från publiken när de ser sina favoritspelare göra allt för att få pucken i mål. Idag tänkte vi ta upp några av de mest berömda spelarna, och även titta lite på hur mycket dessa isens hjältar drar in. 

Patrice Bergeron 

Bland de förmågor som blivit välkända inom NHL hittar vi många kanadensare, och Patrice Bergeron är en av dem. Denna talang spelar för Boston Bruins och har gjort det ända sedan han började i NHL 2003. Bergeron har blivit känd som en av ligans främsta centerspelare och han är hyllad både för sina offensiva och defensiva förmågor inom ishockey. Med tanke på att han är en mycket skicklig centerspelare kan man förstå att Boston Bruins vill att han ska stanna kvar som deras stjärnskott. 

Denne 36-åring har en förmögenhet på 5 miljoner dollar. Större delen av hans pengar verkar ha kommit från själva sporten, då det inte verkar som att han ännu har samarbetat med några kända märken. Kanske kommer denna situation att förändras i framtiden. 

Elias Petterson  

En annan intressant talang är Elias Petterson från Sundsvall, som numera spelar i Vancouver Canucks. Innan han tog steget in i NHL var han aktiv i Växjö Lakers. Trots att Petterson är förhållandevis ung har han etablerat sig som en av de mest betydelsefulla spelarna i Vancouver Canucks.  

Petterson har en uppskattad förmögenhet på 5 miljoner dollar, och med tanke på hur bra det har gått hittills i ligan kommer denna siffra antagligen att bli högre i framtiden. 

Alexander Ovechkin 

Alexander Ovechkin har spelat i Washington Capitals ända sedan 2004 och anses vara en av de främsta målgörarna inom dagens ishockey. Under sin tid inom NHL har Ovechkin etablerat sig som en extremt offensiv spelare, vilket har lett till att många defensiva spelare i andra lag har haft svårt att tackla honom – bokstavligen. 

Den förmögenhet som Ovechkin har lyckats samla på sig genom åren är enorm. Enligt de senaste uppgifterna hade han totalt ca 80 miljoner dollar i skattkistan, vilket inte är alltför förvånande då denna offensiva talang har en årslön på 9 miljoner dollar. En stor del av hans pengar har dock kommit från samarbeten med stora och välkända märken som exempelvis Coca-Cola, Papa John’s och Nike.  

Bli först med att kommentera

Kommentera