NHL-säsongen 2023-2024: Spelare att hålla ett öga på

Inför NHL-säsongen 2023-2024 finns det många spännande spelare att hålla ett extra öga på. Efter en lång paus på grund av Covid-19-pandemin är det äntligen dags för hockeyälskare över hela världen att återigen få njuta av den bästa ishockeyn i världen.

Alexis Lafrenière – New York Rangers

Alexis Lafrenière, som draftades som förstaval av New York Rangers inför säsongen 2020-2021, har visat prov på stor talang och potential. Trots att den föregående säsongen var något ojämn för Lafrenière så har han ändå visat att han har förmågan att bli en framtida stjärna i ligan. Med ytterligare utveckling och erfarenhet kan Lafrenière vara en spelare att hålla ett extra öga på under kommande säsong.

Quinn Hughes – Vancouver Canucks

Quinn Hughes är en defensiv underskattad spelare som har imponerat sedan sin debut i Vancouver Canucks under säsongen 2019-2020. Hughes har en imponerande förmåga att bidra i offensiven samtidigt som han behåller ett solidt försvarsspel. Med sitt snabba skridskoåkning och spelintelligens är han en rolig spelare att titta på. Hughes kommer med all säkerhet att vara en nyckelspelare för Vancouver Canucks även nästa säsong.

Andrei Svechnikov – Carolina Hurricanes

Andrei Svechnikov har redan gjort sig känd som en offensiv kraft att räkna med. Han visade sin talang och skicklighet i slutspelet 2020 då han bland annat gjorde ”The Svech”, en spektakulär lacrossemål som imponerade på alla. Svechnikov kommer att vara en viktig del av Carolina Hurricanes offensiv även nästa säsong då han förväntas fortsätta att producera poäng och underhålla publiken.

Jack Hughes – New Jersey Devils

Jack Hughes, storebror till Quinn Hughes, draftades som förstaval i NHL Draften 2019 av New Jersey Devils. Hughes har visat prov på sin talang och potential men har ännu inte riktigt nått upp till förväntningarna. Under förra säsongen stod han för 31 poäng på 56 matcher och visade tecken på att vara på rätt väg. Det ska bli spännande att se om Hughes kan ta ytterligare steg i sin utveckling och etablera sig som en pålitlig poängproducent i Devils-tröjan.

Kirill Kaprizov – Minnesota Wild

Kirill Kaprizov debuterade för Minnesota Wild under säsongen 2020-2021 och gjorde omedelbart ett stort intryck. Han blev till och med nominerad till Calder Trophy, som delas ut till årets bästa nykomling i ligan. Kaprizov har en imponerande förmåga att göra mål och han hjälpte Minnesota Wild att nå slutspelet i sin debutsäsong. Kaprizov kommer definitivt att vara en spelare att hålla koll på under kommande säsong.

Mitch Marner – Toronto Maple Leafs

Mitch Marner har varit en av Torontos mest produktiva spelare under de senaste säsongerna. Han har en fantastisk förmåga att skapa spel och vara delaktig i offensiven. Marner har också visat sig vara en pålitlig poängproducent och har under de senaste säsongerna varit en av ligans mest produktiva spelare. Med Marner i laget har Toronto Maple Leafs en bra chans att gå långt i slutspelet. Han kommer without tvekan att vara en spelare att hålla ögonen på under kommande säsong.

Cale Makar – Colorado Avalanche

Cale Makar är en offensiv försvarsspelare som imponerade stort under sin rookiesäsong 2019-2020. Han var en viktig del av Colorados framgångar under fjolårssäsongen och bidrog både offensivt och defensivt. Makar har en fantastisk skridskoåkning och ett imponerande spelsinne, vilket gör att han alltid är ett hot när han är på isen. Med Makar i laget har Colorado Avalanche en av ligans bästa backar, och han kommer att vara en spelare att hålla extra koll på under kommande säsong.

Connor McDavid – Edmonton Oilers

Connor McDavid är utan tvekan en av ligans mest talangfulla spelare och en av de mest spännande att titta på. Sedan sin debut i ligan har han imponerat med sin snabbhet, skicklighet och spelförståelse. McDavid är en naturlig målskytt och har också en förmåga att skapa spel för sina lagkamrater. Under förra säsongen var han den enda spelaren som nådde över 100 poäng. McDavid kommer att vara en spelare att hålla extra ögonen på under nästa säsong då han alltid levererar underhållande och kvalitativ hockey.

Auston Matthews – Toronto Maple Leafs

Auston Matthews är en annan spelare som kan frambringa spännande hockey. Matthews är en naturlig målskytt med ett hårt skott och imponerande spelteknik. Han har varit en av Torontos bästa spelare sedan sin debut i ligan och under den senaste säsongen slog han igenom som en av ligans bästa målskyttar och vann ”Rocket Richard Trophy” med 41 mål. Matthews kommer att vara en viktig del av Toronto Maple Leafs offensiv även nästa säsong och är definitivt värd att ha ett extra öga på.

Sammanfattning

Inför NHL-säsongen 2023-2024 finns det många spännande spelare att hålla ett extra öga på. Oavsett om det är unga talanger som ska visa vad de går för eller etablerade stjärnor som fortsätter att imponera så kommer säsongen att bjuda på många underhållande hockeymatcher. Med spelare som Alexis Lafrenière, Quinn Hughes, Andrei Svechnikov och många andra finns det aldrig brist på spännande spelare och händelser i NHL.

Vanliga frågor

1. Vilka lag kommer att vara mest framstående under NHL-säsongen 2023-2024?

Det är svårt att förutsäga vilka lag som kommer att vara mest framstående under en säsong då mycket kan hända. Men lag som Tampa Bay Lightning, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights och Toronto Maple Leafs brukar vara bland de starkaste lagen i ligan.

2. Kommer det att vara några nya regler eller förändringar i ligan under kommande säsong?

Det är alltid möjligt att det kan finnas nya regler eller förändringar i ligan inför varje ny säsong. NHL har regelbundna möten där de diskuterar eventuella förändringar och anpassningar för att förbättra spelet och säkerheten för spelarna. Det är bäst att hålla sig uppdaterad genom att följa NHL:s officiella kanaler för att få den senaste informationen.

3. Vilka spelare förväntas ha sitt genombrott under kommande säsong?

Det finns alltid spelare som förväntas ha sitt genombrott under kommande säsong. En spelare att hålla ett extra öga på är Marco Rossi från Minnesota Wild. Han draftades som nionde spelare totalt i NHL-draften 2020 och imponerade under träningslägret inför säsongen 2020-2021. Andra unga spelare som också kan ha sitt genombrott är Alexander Holtz (New Jersey Devils), Cole Caufield (Montreal Canadiens) och Trevor Zegras (Anaheim Ducks).

4. Vilka av spelarna som nämns i artikeln kommer att vara med i NHL All Star Game?

Alla spelare som nämns i artikeln har potential att bli utvalda till NHL All Star Game. Det är en ära att bli vald till All Star Game och det beror på en kombination av prestationer, röstning från fans och val av ligans tränare. Spelare som Alexis Lafrenière, Connor McDavid och Auston Matthews har tidigare blivit utvalda och kan mycket väl vara med igen.

5. Kommer det att spelas NHL-matcher i Sverige under kommande säsong?

Det är för närvarande ingenting som är bekräftat om att det kommer att spelas NHL-matcher i Sverige under kommande säsong. Men NHL har tidigare arrangerat internationella matcher i olika länder, så det är alltid möjligt att det kan ske igen i framtiden.

Bli först med att kommentera

Kommentera